Zeelucht

“Hoe komt wie vliegt ooit tot bedaren en wie niet vliegt van zijn plaats?”

Het is 00.15 en ik heb net anderhalf uur “geslapen” op 10.000 meter hoogte als de cabineverlichting aangaat en de KLM-stewardess glimlachend ‘goedemorgen’ zegt. Lokale tijd in Kuala Lumpur: 6.15, de daling wordt ingezet.

10 uur later: het is 10.15 in Nederland, 16.15 in Kuala Lumpur en 21.15 in Auckland en de Maleysian Airlines Airbus vliegt ergens tussen al die tijdszones in boven Australië en ik moet er nog drie uren inzitten.

4,5 uur later: het is 01.45 in Auckland als ik in rij 1 voor de speciale gevallen bij de douane sta. De in oranje geklede monnik naast mij staat tussen tientallen glazen potten in hakkelend engels uit te leggen wat voor soorten vis erin zit. Ik sta hier omdat er zand op mijn wandelschoenen zit. En dat moet eraf.

En dan, eindelijk, ruim 26 uur na vertrek, is daar het bordje ‘way out’. Ik stap de aankomsthal uit en realiseer me dat het aan de andere kant net zo ruikt als op Ameland.

5 Replies to “Zeelucht”

 1. Goedemorgen Tjeerd,
  Lekker wakker worden met zo n mooi geschreven bericht van jou. Fijn te weten dat je veiling bent aangekomen. Ik Ben benieuwd naar wat Nieuw Zeeland voor jou in petto heeft en verheug mij al op jou volgende bericht.
  Geniet en heel veel plezier!
  Liefs Judy (en Cor)

 2. Goede inleiding van een mooie ervaring. Een heel avontuur! Ben benieuwd naar je belevenissen en mocht je vragen hebben.. 😉

 3. Heerlijk om je verhaal te lezen, memorylane. Ga er zo enorm van genieten. Kan niet wachten tot je volgende blog. X Jet

 4. Mooi verhaal Tjeerd. Rare wereld daar in het vliegtuig. Tussentijds gebied.

  Veel plezier daar!
  Alie Weerman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *