Duizend-en-één vakantiesites

Je wil op vakantie naar Noord-Frankrijk of België? Prima.
Je wil op vakantie met het openbaar vervoer? Geen probleem.
Je wil dat regelen via het internet? Ai.

Op vakantie naar Frankrijk of België, dat was dus ons doel. Franstalig, dat was een must. Het zou geen gewone vakantie worden, nee. Mijn zusje en ik wilden op vakantie met mijn opa en oma.

Waar begin je dan? Bij het reisbureau? Op internet? Ik had niet zoveel zin in het reisbureau, nog niet. Als ik de mevrouw in het reisbureau zou vertellen dat ik op zoek ben naar een vakantiepark of hotel in Noord-Frankrijk of België reageert ze waarschijnlijk met: “Maar wat zoek je dan precies? En waar? En in wat voor prijsklasse? En met eigen vervoer of met het vliegtuig? Of met de trein?” Daar had ik geen zin in, dus ging ik het internet op.

Het internet. Gewoon, de startpagina. “Google.nl”. Zoekopdracht:”Vakantiepark Noord Frankrijk”. 95.900 resultaten. Oké, een halfuur verder, nog niets gevonden. Volgende zoekopdracht; “vakantiepark België”. Geen park te vinden met een station in de buurt.

een hotel dan? Dat werd te duur. Een vakantiepark in Noord-Frankrijk? Te ver weg. Een vakantiepark ik België? Prima, wel Franstalig asjeblieft. De vraag is nu wat gerichter, we zoeken een vakantiepark dat vlak onder Maastricht ligt en Franstalig is.

Dan toch maar naar het reisbureau, daar hebben ze vast antwoord. Mevrouw vraagt eerst drie keer of ik een kopje thee wil. Nou, nee. Daarna gaat ze op zoek, eerst in wat folders, daarna achter de computer. Ze start internet op, gaat naar Google en typt in: “Vakantiepark België onder Maastricht.” Zucht.

Daar komen we dus niet verder mee, na een halfuurtje tijdverdrijf ga ik naar huis. ’s Middags ga ik bij opa en oma langs, België is met het openbaar vervoer niet te doen, Frankrijk vinden zij te ver weg en vlak onder Maastricht zijn geen vakantieparken.

Gelukkig is opa ook even online geweest, geen Frankrijk of België, niet Franstalig maar prima met de auto te doen. Dus, als het aan hem ligt gaan we daar heen, gewoon, met hun auto. Even later lijkt het mij ook leuk, een mooi huisje, geweldige omgeving en ik ben er nog nooit geweest.

Zeeland.

One Reply to “Duizend-en-één vakantiesites”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *